مدیتیشن چیست و چه فوایدی دارد؟

مدیتیشن تمرین تمرکز یا پاکسازی ذهن با استفاده از یکسری تکنیک های ذهنی و جسمی است که موفقیت در زندگی و آرامش درونی را به همراه دارد.

ورزش مدیتیشن یک سری تمرینات ذهنی آرامش بخش است که افراد برای رها کردن استرس‌ها، اضطراب و تنش انجام می‌دهند. این روش با تکنیک‌های ذهنی و فیزیکی تلاش می‌کند تا روی تنفس آگاهانه متمرکز شود و شما را به آرامش برساند.

بسته به نوع مدیتیشنی که انتخاب می‌کنید، می‌توان برای افزایش آرامش، کاهش اضطراب و استرس، بالا بردن تمرکز، مقابله با احساسات منفی و غم و موارد دیگر اقدام کرد. برخی از افراد حتی از مراقبه برای کمک به بهبود سلامت خود استفاده می‌کنند، مانند استفاده از آن برای ترک سیگار و دیگر دخانیات. همچنین، این ورزش به عنوان یکی از تکنیک‌های پزشکی در زندگی جایگاه خود را پیدا کرده است و برای درمان بعضی بیماری‌ها و عوارض روانی به‌خصوص افسردگی و اضطراب کارکرد دارد.

مدیتیشن

اثرات مثبت و خواص مدیتیشن

یکی از مهم ترین موارد عنوان شده درمورد مدیتیشن، فواید و اثرات مثبت آن است که شامل موارد زیر میشود و در این بخش آنها را به طور کامل شرح خواهیم داد.

یادگیری مهارت مدیتیشن

یادگیری مدیتیشن مانند یادگیری هر مهارت دیگری است فکر کنید قبلا هیچ وقت واقعا کار نکرده اید این کار با تمرین سازگار انجام می شود تا آسوده شوید و اگر معلم داشته باشید آسان تر است.

کاهش استرس

کاهش استرس یکی از رایج ترین دلایلی است که مردم از مدیتیشن استفاده می کنند. به طور معمول، استرس ذهنی و فیزیکی باعث افزایش سطح هورمون استرس کورتیزول می شود این باعث تولید بسیاری از اثرات مضر استرس مانند ترشح مواد شیمیایی (سیتوکین) می شوند. این اثرات عنوان شده می تواند باعث اختلال خواب، افسردگی و اضطراب، افزایش فشار خون می شود. تحقیقات نشان داده اند مدیتیشن می تواند علائم بیماری های مربوط به استرس، از جمله سندروم روده تحریک پذیر، اختلال استرس و فیبرومیالژی را بهبود بخشد.

کنترل اضطراب

استرس کمتر به اضطراب کمتر منتهی می شود. علائم اختلالات اضطراب مانند هراس ها، اضطراب اجتماعی، افکار پارانویایی، رفتارها و حملات را کاهش می دهد. مدیتیشن می تواند به کنترل اضطراب مربوط به محیط های کاری کمک کند.

بهبود سلامت عاطفی

برخی اشکال مدیتیشن نیز می تواند منجر به بهبود تصویر ذهنی و دیدگاه مثبت تری در زندگی شود. مواد شیمیایی التهابی به نام سیتوکین که در واکنش به استرس آزاد می شوند می توانند بر حالت افسردگی تاثیر بگذارند و منجر به افسردگی شوند.

خود آگاهی

برخی از اشکال مدیتیشن می تواند به شما کمک کند درک قوی تر از خود ایجاد کنید و به رشد خود در بهترین حالت کمک کنید.

توجه بیشتر

مدیتیشن به افزایش قدرت و استقامت کمک می کند و انجام آن در طول زمان قدرت تمرکز و توجه را بیشتر می کند.

کاهش کم حافظگی مربوط به سن

پیشرفت در توجه و شفافیت تفکر می تواند کمک کند ذهن را جوان نگه دارید. توانایی شرکت کنندگان در انجام وظایف حافظه در مطالعات متعدد از دست رفتن حافظه مربوط به سن را بهبود بخشید. به علاوه، بررسی و مطالعات نشان داد سبک های تفکر متعدد توجه، حافظه و سرعت ذهنی در داوطلبان مسن تر را افزایش می دهند. علاوه بر مبارزه با کم حافظگی مرتبط با سالخوردگی مدیتیشن می تواند حداقل تا حدی حافظه را در بیماران مبتلا به زوال عقل بهبود بخشد.

ایجاد مهربانی

برخی از انواع مدیتیشن می تواند به طور خاص احساسات و اعمال مثبت را نسبت به خودتان و دیگران افزایش دهد. نوعی مدیتیشن که به عنوان مهربانی، دوست داشتن شناخته می شود، با توسعه افکار و احساسات مهربان شروع می شود.

گروهی دیگر از مطالعات نشان دادند که احساسات مثبت که از طریق تفکر ایجاد می شوند می توانند اضطراب اجتماعی را بهبود ببخشند، تعارض ازدواج را کاهش دهند و به مدیریت خشم کمک کنند.

کمک به مبارزه با اعتیاد

نظم ذهنی را می توانید از طریق مدیتیشن انجام دهید، ممکن است کمک کند تا با افزایش کنترل خود و آگاهی از محرک ها برای رفتارهای اعتیاد آور، وابستگی های خود را کنار بگذارید.

تحقیقات نشان داده اند مدیتیشن می تواند به افراد کمک کند تا توجه خود را هدایت کنند، قدرت اراده خود را افزایش دهند، احساسات و انگیزه ها را کنترل کنند و درک آن ها از عوامل رفتارهای اعتیاد آور خود را افزایش دهند

بهبود خواب

تقریبا نیمی از مردم در برخی موارد با بی خوابی دست و پنجه نرم می کنند علاوه بر این می تواند به استراحت بدن کمک کند، تنش را آزاد کرده و شما را در وضعیتی آرام قرار دهد که به احتمال زیاد در آن به خواب بروید.

کمک به کاهش درد

درک شما از درد به حالت ذهنی متصل است و می تواند در شرایط استرس زا بالا برود. بیمارانی که مدیتیشن انجام می دهند فعالیت افزایش یافته در مراکز مغزی که به کنترل درد معروف هستند را نشان دادند آن ها همچنین حساسیت کمتری به درد گزارش دادند.

کاهش فشار خون

مدیتیشن می تواند سلامت جسمی را با کاهش فشار بر قلب بهبود بخشد. فشار خون بالا باعث می شود قلب برای پمپ کردن خون سخت تر کار کند که می تواند منجر به عملکرد ضعیف قلب شود فشار خون بالا باعث آترواسکلروز و یا تنگ کردن سرخرگ ها می شود که می تواند منجر به حملات قلبی و سکته شود.

مدیتیشن

نکات و ترفندهای انواع مدیتیشن

اگر شما علاقه‌مند به مدیتیشن هستید، نکات و راهنمایی‌هایی وجود دارد که به شما کمک می‌کند یک تمرین مفید مدیتیشن را شروع کنید.

مدیتیشن را آهسته شروع کنید

با انجام جلسات کوتاه 5 تا 10 دقیقه در روز شروع کنید و سپس به تدریج به جلسات طولانی‌تر بروید.

برای مدیتیشن برنامه‌ای تعیین کنید

سعی کنید هر روز در یک زمان مشخص مدیتیشن کنید به عنوان مثال چند دقیقه اول صبح یا چند دقیقه در عصر

هنگام مدیتیشن راحت باشید

نشستن با پای ضربدری روی زمین یکی از گزینه‌هاست. اما راحتی اصلی کلید اصلی آن است. شما باید در موقعیتی باشید که بتوانید بدون ناراحتی، سفتی و بی قراری چند دقیقه بنشینید. بر آنچه احساس می‌کنید تمرکز کنید. به طور طبیعی نفس بکشید و احساساتی را که هنگام نفس کشیدن و بیرون آمدن تجربه می‌کنید، مشاهده کنید. سعی نکنید احساسات را سرکوب کنید. ذهن شما هنگام مدیتیشن حتماً سرگردان خواهد شد و گاهی اوقات این امر می‌تواند منجر به افکار و احساسات شود و یا حتی ناراحت کننده باشد. هدف پاک کردن ذهن شما از چنین افکاری نیست. درعوض، بدون قضاوت درباره این افکار، تصدیق کنید و سپس تمرکز خود را به آرامی به سمت تنفس خود هدایت کنید.

معایب انواع مدیتیشن

مدیتیشن بدون خطر نیست. یک مطالعه نشان داد که انجام این حرکت اغلب به احساسات و افکار آزار دهنده منجر می‌شود که مدیریت آن دشوار است. این مطالعه همچنین نشان داد که مدیتیشن ممکن است علائم برخی شرایط بهداشت روانی از جمله اضطراب و افسردگی را بدتر کند. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که مدیتیشن ممکن است باعث ایجاد یا تشدید حالت‌های روان پریشی شود، بنابراین ممکن است این عمل برای افرادی که دارای بیماری هایی مانند اسکیزوفرنی هستند، توصیه نشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *